Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

29.sz. Tájékoztató Levél

2018.05.14

29/2018.Eln

29.sz. Tájékoztató Levél

2018. május

Tisztelt Klubvezetők, Kistérségi Vezetők és Nyugdíjas Társak!

Magunk mögött hagytuk a 2017-es évet: a megújult vezetés az elnökséggel és a klubokkal összefogva sikeresen megszervezte február 23-án a XIII. Országos Civil Farsangi Bálját. Ezúton is köszönetet mondunk minden segítőnek, közreműködőnek, rendezőnek a színvonalas munkáért. A 2018-as munkaévünkben már két elnökségi ülést tartottunk, hogy az éves tevékenységünket koordináljuk, megszervezzük. Pályázatainkat – amelynek segítségével működésünket és rendezvényeinket biztosítani és támogatni tudjuk – benyújtottuk, az éves támogatásunkról szóló kérelmünket eljuttattuk a MÁV Zrt. illetékeseihez. Összegyűjtöttük és már el is indultak a klubok nagy-rendezvényei, amelyek támogatásához pályázataik alapján nyújtanak majd kellő fedezetet. Sok klub élt a lehetőséggel, hogy tagjai közül jelölhessen arra érdemes személyt a MÁV Zrt. által – eddig minden évben – biztosított Elnök-Vezérigazgatói dicséret kitüntetésre. Köszönjük a klubok aktivitását, a felelős döntést az elnökség meg fogja hozni.

    1. Anyák Napja

Levelünk első részében nagy szeretettel és tisztelettel köszöntjük május első vasárnapján az Édesanyákat. Petőfi Sándor így ír „István öcsémhez” című versében Édesanyjukról:

„Mi ő nekünk? Azt el nem mondhatom,

Mert nincs rá szó, nincsen rá fogalom,

De megmutatná a nagy veszteség:

Ha elszólítaná tőlünk őt az ég...”

Megbecsüléssel és örök hálával gondolunk azokra az Édesanyákra, akiket már csak szívünkbe zárva őrizhetünk, kedves személyük emlékét már csak a szeretet virágaival halmozhatjuk el a temetőkben. Isten éltessen minden Édesanyát!

  1. Vasutas generációk találkozója a mozdonyok között a FÜSTIBEN!

Háromgenerációs családi programot szervezünk Budapestre a Vasúttörténeti Parkba a szövetséghez tartozó klubok tagjainak, szülőknek, nagyszülőknek, és az unokáknak 14 éves korhatárral.

Időpont: 2018. június 21. (csütörtök)

Helyszín: Budapest Vasúttörténeti Park, 1142. Tatai út 95.sz.

Résztvevők száma: 200 fő

Megközelíthető: www.vasuttortenetipark.hu

Autóval A Róbert Károly körút felől a következő útvonalon célszerű megközelíteni a parkot: a XIII. kerület, Reitter Ferenc utcára rákanyarodva, tovább egyenesen Újpest irányába, majd a Rákos-patakot elhagyva a Dolmány utcába (múzeum tábla jelzi a parkot) jobbra befordulni, amely egyenesen a park bejáratához vezet. A Park ingyenesen igénybe vehető, zárt parkolóval rendelkezik.

Figyelem!2018. január 2-tól a Tatai út páros oldalán, és a környező utcákban (Kucsma, Rokolya, Szent László, Reitter Ferenc stb.) a parkolás fizetőssé vált! A parkolás hétfőtől-péntekig, 8:30 és 18:00 között díjköteles. A parkolás díja 175 Ft/óra, minimális parkolási idő 15 perc, a parkolás időkorlát nélküli.

Tömegközlekedéssel:  30-as, 30A és 230-as autóbusszal a Keleti pályaudvartól, vagy Újpest Központtól (leszállás a Rokolya utcai vagy a Kucsma utcai megállóknál)

120-as autóbusszal az Árpád-híd pesti hídfőjétől, vagy Újpest központtól                (leszállás a Reitter Ferenc utcai megállónál)
 
12M és 14M villamossal Lehel tértől, vagy Újpest Központtól (leszállás a Rokolya utcai megállónál)

A szervezett program időtartama: 10.00 – 15. 00-ig.

Érkezés, belépési lehetőség: délelőtt 10.00-tól 10. 30-ig a főbejáraton. A kapuban a VNYKOSZ rendező várják az érkezőket, akik regisztráció után KÉK szalagot kapnak a karjukra. Ez egyben a belépő, a díjmentesen igénybe vehető játékokat is ezzel lehet igénybe venni, és ez szolgál az ebéd igénybevételére is.

Ebéd: gulyásleves (kenyér)

Program:

  1. Közgyűlés a főbejárattól jobbra lévő játszótéren

10. 45      Programismertetés, Ismerkedés a park látványosságaival egyénileg

12.00  - 13.30 ig      Ebéd, akiknek a kék karszalagján 1 szám van (100 fő)

12.00   -13.30-ig     Parkséta idegenvezetővel két 50 fős csoportban azoknak a                                     vendégeinknek, akiknek a kék szalagjukon 2-es szám van. (100                             fő)

13.30-                     Ebéd a 2. számmal jelölt kék szalagos csoportnak (100 fő)

13.30 – 15.00-ig      Parkséta a kék szalagjukon egyes számot viselő látogatóknak

                                    két 50 fős csoportban idegenvezetéssel.

  1.                        programzárás, hazautazás egyénileg.

Mindkét 100 fős csoportban a Szövetség tagjainak a jelenléti ívet ebéd idő alatt alá kell írni. Figyeljétek és keressétek a jelenléti íveket. ( A közgyűlésre és az aláírásra az alapszabály módosítása miatt van szükség, bírósági felkérésre)

Egyebek: a parkban büfé működik: kávé, üdítő, ásványvíz fagylalt kapható. Innivalóról – igényei szerint - mindenki saját maga gondoskodjon. A terület veszélyes üzem: a kirándulás során a park szabályait – különösen ügyelve az unokák felügyeletére – mindenki köteles betartani. Eső esetén az étkezéshez fedett területet biztosítunk. Ivóvíz, kulturált WC több helyen is található a parkban.

Hozzájárulás:

Felnőttek: 1,500 Ft./fő, unoka, gyermek (14 éves korig): 500 Ft./fő

Jelentkezés: klubonként – létszámarányosan elosztott – keretnek megfelelően mihamarabb, de legkésőbb 2018. június 12-ig.

Befizetés: mihamarabb de legkésőbb 2018. június 19-ig a Klubszövetség központjában hivatali időben az alábbi adatlappal:

Szülő, nagyszülő: NÉV, LAKCÍM, ADÓSZÁM, gyermekeknél: NÉV,LAKCÍM, születési év, hó, nap (csak 14 év alatti gyermek, vagy unoka utaztatható a kirándulásra). A befizetendő összeg a pontosan kitöltött adatlappal együtt a klubok kiemelt rendezvényein( Kétegyházán május 19-én, Tapolcán május 29-én, Mezőhéken június 1-én, Eperjeskén június16-án) a  meghívott Szövetségi vezetőknek is átadható, de a térség klubjai is összefoghatnak, hogy ne egyenként kelljen a befizetésekkel Budapestre utazni.

Hivatali idő: kedd és csütörtök: 9-12 óráig.

  1. A 68. Vasutasnap ünnepsége Klubszövetségünknél!

A VNYKOSZ Vasutasnapi ünnepségét 2018. július 5-én (csütörtökön) Budapesten, a Törekvés Művelődési Központban rendezi meg 10. 30 órai kezdettel. A meghívottak létszámról időben értesítjük a klubok vezetőit.

Kívánunk a tervezett klubprogramokhoz sok sikert, jó egészséget. Találkozzunk a Vasúttörténeti Parkban és ünnepeljük együtt a 68. Vasutasnapot! Legyen köztünk a Béke, a hit, a Remény és a Szeretet.

Budapest, 2018. május 13.

Borsi Sándorné                                                                             Szentes Bíró Ferenc

elnök-helyettes                                                                                      elnök-helyettes

 

Molnár Géza

elnök