Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

VNYKOSZ Vasutasnap

2021.07.21

A Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének Vasutasnapja

 

Budapesten a Törekvés Művelődési Központban, ünnepelték a 71. Vasutasnapot, köszöntötték az elnök-vezérigazgatói elismerésben részesült tagtársaikat a Szövetség nyugdíjasai.

 

A Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetsége (VNYKOSZ) hagyományosan Budapesten a Törekvés Művelődési Központban rendezte meg a Nyugdíjasok Vasutasnapjának Központi ünnepségét 2021. július 13-án délelőtt. A közel százhúsz  – az Országos Szövetség 47 klubját képviselő – meghívott vendéget kávé, üdítő, ásványvíz várta az emeleti díszteremben. 

 

A Himnusz közös eléneklése után az ünnepséget – köszöntve a tagságot és a meghívott vendégeket – Mária Béla: Vonat című versének előadásával Szentes Bíró Ferenc elnökhelyettes nyitotta meg, Az ünnepségen részt vett Németh Tibor a Törekvés Művelődési Központ igazgatója, Nyulász János az intézmény gazdasági vezetője és Molnárné Szlávik Györgyi, a Vasutasok Szakszervezete Országos Nyugdíjas Szervezete elnöke  is. 

 

Dr. Nemeskéri-Kutlán Endre, a MÁV Zrt. jogi főigazgatója üdvözölte az egybegyűlteket és adta át a MÁV Zrt. vezetésének jókívánságait. Köszöntőjében rövid tájékoztatást adott a vasútvállalat helyzetéről, átalakulásáról, közeli és távolabbi terveiről is. Jó kedvet és jó egészséget kívánva zárta köszöntőjét a főigazgató, gratulálva a kitüntetetteknek.

 

Ünnepi beszédben szólt az egybegyűltekhez Molnár Géza a VNYKOSZ elnöke, aki hosszú vasúti szolgálata alatt összegyűlt tapasztalatait, átélt élményeit is elmondta. Kitért a különböző érdekvédelmi és civil szervezetek kapcsolatára, azok erősítésének fontosságára és a járványhelyzet alatti működésünkre, nyugdíjasaink helytállására is. Beszédének zárásaként jó egészséget kívánt a jelenlévőknek és gratulált a kitüntetésben részesülőknek. 

Felállva, néma főhajtással tisztelegtek az ünnepség résztvevői a Szövetségünk tagjai közül elhunytak emléke előtt. Tisztelettel emlékeztek Zeltner Imre, a Gyöngyösi Vasutas Nyugdíjas Klub  klubvezetőjére, aki 35 évig vezette a klubot és 2021. május 10-én érte a halál. Szövetségünk koszorúval és megemlékezéssel tisztelgett emléke előtt.

Ezt követően Borsi Sándorné elnökhelyettes ismertette három kiválóan dolgozó tagtársunk nevét – méltatva tevékenységüket - akik  a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatói dicséretéről szóló díszes oklevelet vehettek át Dr. Nemeskéri – Kutlán Endrétől.

A kitüntetett nyugdíjastársaink:

Járási Károlyné, Kétegyháza, Márki Sándor Román Nemzetiségi Nyugdíjas Klub

Urr Gézáné Eperjeske, Együtt a szebb jövőért Nyugdíjas Klub 

Virág Imre,  MÁV Lendület Nyugdíjas Klub  Szentes

 Az ünnepelteket virággal is köszöntötte Molnár Géza elnök, aki a szónokoknak, vendégeknek is elegáns virágcsokorral, ajándékkal köszönte meg személyes részvételüket. Az ünnepség hivatalos része a a Szózat eléneklésével zárult, majd a vendégeket ízletes ebédre és finom süteményre invitálták a szervezők. A résztvevők – meglepetésként – szeretettel köszöntötték rendezvényünk háziasszonyát Borsi Sándorné elnökhelyettest 80. születésnapján, aki meghatottan köszönte meg a szeretetteljes megemlékezést. Tartalmas és kellemes beszélgetéssel, a nyár és az ősz programjainak előzetes megtárgyalásával zárták a 71. Vasutasnap központi ünnepségét a meghívottak és a klubszövetség tagjai. 

 

Szentes Bíró Ferenc,

Szeged