Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Vasutas nyugdíjas klubok országos találkozója Mezőtúron

2010.08.26

Vasutas nyugdíjas klubok országos találkozója Mezőtúron.

 

Mottó:

„Az a szokás járja nálunk,

Terített az asztal, ha vendéget várunk”

(Egerszegi G.)

 

A Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége (VNYKOSZ) Mezőtúron szervezte meg VI. Országos Találkozóját a helyi főiskola Peresi Vendégházában. A két napos - augusztus 21-22-én rendezett - találkozó házigazdája a helyi Lokomotív Vasutas Nyugdíjas Klub volt. Molnár Sándor klubvezető – aki a 2009-ben alakult Mezőtúri és Környéke Nyugdíjasok Kistérségi Civil Társulásának vezetője - és szervező csapata jó érzékkel választotta meg az időpontot és a helyszínt. A Körös holtága melletti vendégház, az augusztus 20-i ünnep és a hosszú hétvége, a rendezvény második napján zajló – országos hírű „Túri Vásár” közel 200 nyugdíjast és meghívott vendéget csábított Mezőtúrra. Az augusztus 21-i 11 órakor elkezdődött rendezvényre 19 klub érkezett a régió megyéiből, de Pécsről és Budapestről is jöttek részvevők.

Molnár Sándor köszöntője után Horváth László a VNYKOSZ elnöke, az Idősügyi Tanács tagja emlékezett meg augusztus 20-ról. Szólt aktuálpolitikai és időszerű, - a nyugdíjasokat érintő -idősügyi kérdésekről is. Leszögezte: józan gondolkodást tükröző, felelős döntéseket vár a társadalom a nyugdíjasoktól az önkormányzati választások során is. Köszöntötte a találkozó résztvevőit Boldog István, Kétpó település polgármester, a térség országgyűlési képviselője és Herczeg Zsolt a helyi Víz-és Csatornamű Kft. vezetője is, aki ősszel harcba száll a város polgármesteri székéért is. Közben Herczeg Antal és Ádám Sándor főszakácsok már jelentették a finom sertéspörkölt elkészültét: Lévai János éneke és szintetizátor játéka mellett ebédelt meg a jókedvű társaság.

Az ebéd után, fellépők sorát konferálta be Mucha Anna és Major Mihály. A sok szép vers, nótacsokor és kóruséneklés után a műsorvezetők is dalra fakadtak. Mi más maradhatott a nap végére, mint az elmaradhatatlan táncmulatság és a nótázás. Aki már belefáradt a pörgésbe sétálhatott egyet a holtág érintetlen természeti csodái között, de a városba visszatérve koncertlátogatást is tervezhetett.

A tartalmas első nap utáni reggeli elköltése után a „Túri Vásár” forgataga és egész napos színpadi programja nyújtott tartalmas és feledhetetlen kikapcsolódást a részvevőknek. A szervezők az ebédet is a vásár területén szervezték meg, így a legtávolabbra utazók is késő délutánig élvezhették a lokomotívosok és a mezőtúriak vendégszeretetét. Akik estig maradta Bródy János és az FG-4 zenekar muzsikájában gyönyörködhettek, majd Beatles-dalok zárták a Túri Vásár forgatagát a Black Birds zenekar előadásában.

A Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Találkozójának résztvevői otthonra találtak, sőt otthon is voltak Mezőtúron, a helyi nyugdíjasok minden igényt kielégítő szervező munkája révén.

 

 

 A Vasutas Magazint:

Szentes Bíró Ferenc

tudósította Szegedről