Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Továbbképző tábor Budapesten a Benczúr Hotelben

2021.10.12

 Klubvezetőinek és tisztségviselőinek továbbképző tábort szervezett Budapesten a Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége

A Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetsége (VNYKOSZ) minden évben meghívja a klubok vezetőit és tisztségviselőit, hogy előadások, konzultációk, közös tevékenységek, beszélgetések során összegezzék a mögöttük hagyott – ezúttal - két évet, képezzék magukat,  ismerjék meg az aktuális problémákat, közösen gondolkodjanak a VNYKOSZ feladatairól, jövőbeni elképzelésekről, terveiről és együtt szórakozzanak.

Az elmúlt évi járványszünet után ebben az évben is – immáron tizenegyedik alkalommal – összegyűlt, ezúttal Budapesten a Benczúr Hotel vendégszeretetét élvezve az ország 47 tagklubját képviselő 39 klubból érkezett 77 klubtag 2021. október 4-6 között. A továbbképző tábor létrejöttét – a VNYKOSZ országos pályázatokon nyert pénzösszegeinek felhasználásán túl  – a MÁV Zrt. is kiemelten támogatta, és a résztvevők is hozzájárultak a költségekhez. Az érkezőket – a bőséges ebéd elfogyasztása előtt Molnár Géza elnök köszöntötte, majd kora délután – a három nap programjának és az aktuális szervezeti kérdések ismertetése után – Nyíri Márton, Dunakeszi társadalmi megbízatású alpolgármestere, történelemtanár tartott interaktív előadást a „30 éve szabadon” pályázati program keretében a rendszerváltás történéseiről.

img_8278.jpg

 

A kávészünetet követően közös gondolkodásra invitálta a hallgatóságot az elnökség, "Most mondd el" mottóval.  Vacsora után  hagyományos esti programként – „Kulturális műsor magunknak – magunkról” címmel – a résztvevő klubok tagjai, verssel, prózával, dallal, sok humorral mutatták be sokszínű tevékenységük gyöngyszemeit, a Rusziné Mucha Anna, a Kulturális Munkabizottság vezetőjét helyettesítő Kalóczkai Sándorné szerkesztésében és avatott konferálásával.

A második napon reggeli után rövid ülést tartott a VNYKOSZ elnöksége, ahol a 2022. évi tisztújító közgyűlés előkészítéseként javaslatot fogadott el a jelölőbizottság személyi összetételével kapcsolatban. Délelőtt 10 órától – a kötelező törvényi előírásoknak megfelelően, Dr. Havasi József ügyvéd, a Havasi Ügyvédi Iroda vezetőjének elnökletével és Molnár Géza VNYKOSZ elnök közreműködésével - a VNYKOSZ közgyűlése ülésezett, ahol a résztvevők elfogadták a Szövetség új Alapszabályát és megválasztották a 2022-es tisztújító közgyűlés öt tagú jelölőbizottságát is. Ebéd után kedves vendég érkezett: Dr. Nemeskéri – Kutlán Endre a MÁV Zrt. jogi főigazgatója tartott vetítettképes előadást a MÁV-Volán csoport működéséről, terveiről aktuális fejlesztéseiről, a közös működés tapasztalatairól. A kávészünet után, a gyönyörű őszi napsütést kihasználva, kiadós sétát tett a vidám társaság Terbe Józsefné a Természetjáró Munkabizottság vezetőjének kíséretével a Hősők terén és a teret övező gyönyörű parkban. A finom vacsora után az Idősek Világnapja alkalmából köszöntötte Molnár Géza elnök a tábor résztvevőit, majd egy szép Radnóti Miklós vers is elhangzott Szentes Bíró Ferenc elnökhelyettes tolmácsolásában. A nap a hagyományos zenés, táncos esttel zárult: Vörös István forgatta le a közelmúlt legszebb és legnépszerűbb zeneszámait.

img_8413.jpg

 

Jutott idő az utolsó napon is az aktuális feladatok megbeszélésére, - bemutatkoztak  Szövetségünk új klubvezetői - a VNYKOSZ és a nyugdíjas klubok 2022. évi rendezvényterveinek, pályázatainak, a legfontosabb pályázati szempontok, és a kiemelt programok ismertetésére. Borsi Sándorné elnök-helyettes tájékoztatta a klubvezetőket a 2021. év lezárásához szükséges beszámolók, statisztikák szabályszerű elkészítésének formai-és tartalmi kívánalmairól, és határidejéről is.

A továbbképzés záró programjaként  Dr. Pásztélyi Zsolt ügyvezetőt, egészségügyi szakmenedzser előadását hallgathatták meg az egybegyültek, aki az általa irányított Vasútegészségügyi Nonprofit Közhasznú Kft. működését, pandémia alatti betegellátását, fejlesztési elképzeléseit taglalta vetítéssel egybekötve. Természetesen válaszolt az időskorúak legfontosabb – egészségüket, gyógykezeléseiket érintő - kérdéseire is.

img_8455.jpg

 

Már csak Molnár Géza elnöki zárszava – melyben azt is kérte a hallgatóságtól, hogy a továbbképzésen elhangzottakat feltétlenül ismertessék a klubok tagságával - és az elmaradhatatlan kedves búcsúszó, no meg egy kis meglepetés-irószer és naptárcsomag kiosztása maradt a program végére. Kellemes utat, békés ünnepet, sikeres klubmunkát, biztonságos hazatérést, jó egészséget kívántak egymásnak az elnökség, a klubvezetők és a tábor minden résztvevője. 

img_8484.jpg

Szentes Bíró Ferenc