Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Klubvezetők részére

2009.04.07

Nagyszülők és Unokák Országos Kulturális Találkozója
 

A Velencei-tó mellett, Kápolnásnyéken, a Hotel Holdfény háromcsillagos szállodában 2009. május 8-10-ig rendezzük meg az immár hagyományossá vált találkozónkat, nevezetesen a Nagyszülők és Unokák Országos Kulturális Találkozóját. E program is része a „Nagyszülők az Unokákért – Unokák a Nagyszülőkért” kiemelt országos programunknak.

 

A program 2009. május 8-án ebéddel kezdődik, és május 10-én reggeli utáni díjkiosztással és a csoport fényképezésével zárul.

A találkozóra érkezőknek a Budapest–Déli pályaudvarról induló és  Székesfehérvárra menő vonatról Velence állomáson kell leszállniuk. Az állomásról a szállodát rövid gyalogos sétával lehet elérni, a csomagokat gépkocsi viszi a szállodáig.

 
A szálloda címe: Hotel Holdfény, 2475 Kápolnásnyék, Tó utca 10/a.
 

Program: május 8-án az érkezést követően elhelyezkedés a szobákban, majd közös ebéd. Utána a konferenciateremben ismertetjük a részletes programot, majd rövid bemutatkozás következik. A nagyszülők és unokák ekkor adhatják át írásban a másnapi fellépési igényüket a rendezőknek. A vacsorát szabadprogram követi.

Május 9-én a közös reggeli után az unokák és a nagyszülők kulturális műsort adnak a Konferenciateremben. Miután megebédeltünk, két különbusszal Székesfehérvárra utazunk a „Bory Várba”, ahol megtekintjük Bory Jenő festő- és szobrászművész munkáit. A szállodába visszaérkezve megvacsorázunk, majd következik a nagyszülők és unokák zenés-táncos műsoros estje.

Május 10-én a reggeli után az unokák élménybeszámolója lesz, valamint a Szövetség emléklapjainak és jutalmainak az átadása. Majd a Szövetség elnöke közli, hogy az itt fellépő unokák közül kik kapnak meghívást a dombóvári regionális Péter-Pál napi háromnapos kulturális fesztiválon való fellépésre.

 

A Velence-tavi generációs kulturális találkozón 30 nagyszülő és 40 unoka (4-12 éves korig) részvételét és elszállásolását tudjuk biztosítani. A korlátozott létszámú szállodai elhelyezés miatt kérjük, a részt venni kívánók mielőbb jelentkezzenek Horváth László elnöknél vagy Borsi Sándorné elnökhelyettesnél. A háromnapos programon való részvételhez (2 éjszaka/3 nap) az önrész nagyszülőknek 8.500 Ft, az unokáknak

4.400 Ft. A részvételi díjakat április 30-ig kérjük befizetni.

 
Regionális Péter-Pál napi Kulturális Fesztivál
Dombóváron 2009. június 26-28-ig
 

A Dombóvári Művelődési Központ szervezésében háromnapos Péter-Pál napi regionális kulturális fesztivált tartanak. A Művelődési Központ igazgatója Országos Szövetségünk részére szereplési lehetőséget biztosít: így nyugdíjasklubjaink tagjainak és unokáiknak fellépési lehetősége nyílik a színvonalas és nagy hagyományokkal rendelkező dombóvári kulturális fesztiválon.

 

A fesztiválon részvételt biztosítunk a kápolnásnyéki kulturális találkozónkon tovább-jutott gyermekek részére, továbbá az Országos Szövetségünk kulturális munkabizottsá-ga által javasolt tánc- és énekcsoportjaink, szólóénekeseink, páros-táncosaink részére. Kérjük a klubvezetőket, hogy ők is jelezzék a Szövetség elnökének vagy elnökhelyette-sének, hogy körükből kik azok, akik méltóan képviselhetnék az Országos Szövetséget a dombóvári fesztiválon.

 
Nagyszülők és unokák nyaraltatása Dombóvár-Gunarasfürdőn
A Hotel Európához tartozó apartmanokban
 

Június 24-től július 1-ig:  7éjszaka/8nap, félpanziós ellátással nagyszülőnek 26.000 Ft, unokának 12 éves korig 13.000 Ft.

 

Június 26-28-ig: 2 éjszaka/3 nap, félpanziós ellátással nagyszülőnek 7.800 Ft, unokának 12 éves korig 3.900 Ft.

 
Új vasutas nyugdíjasklub alakult Szolnokon
 

Szolnok állomás dísztermében 2009. március 25-én  23 fővel megalakult a „Szolnok- állomás Vasutas Nyugdíjasklub”. A klub vezetőjének Molnár Lászlóné Icát, helyette-sének Szekeres Sándorné Magdit választották. A megalakult nyugdíjasklub tagjai aláírásukkal kérték felvételüket a Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetségébe. Az új klub tagjait fogadjuk szeretettel az Országos Szövetséghez tartozó nyugdíjasok nagy családjába!

 
Szociális jellegű üdülési csekk
 

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány megküldte a Szövetség elnökének azok névsorát, akiknek elfogadták az üdülési csekk pályázatát. A klubvezetőkkel telefonon közöltük az eredményesen pályázók nevét. Kérjük, a megadott határidőre az önrészek befizetését, mert a késve fizetők elveszítik jogosultságukat az üdülési csekkre.

 
Országos Szövetségünk kulturális munkabizottsága
 

2009. március 31-én tartotta meg munkaértekezletét. A munkabizottság tagjai megálla-podtak többek között abban, hogy feltérképezik a képviselt régiók nyugdíjasklubjaiban a közszereplésre is alkalmas csoportokat és egyéneket. Tervet dolgoznak ki arra, hogy a kulturális szereplők részére minél több fellépési lehetőség nyíljon.

 
 
 
Környezetvédelmi ankét
 

Országos Szövetségünk a dunakeszi Kiránduló Nyugdíjasklubbal és a József Attila Művelődési Központtal nagysikerű környezetvédelmi ankétot és környezetvédelmi fotó- és rajzkiállítást szervezett. Ez úton is köszönjük a részvételt és gratulálunk a sikeres kiállító nagyszülőknek és unokáknak.

 
HONLAP
 

Örömmel tudatjuk, hogy Országos Szövetségünk az Interneten saját honlap készítését kezdte meg, és folyamatosan tölti fel azt hasznos információkkal.

A honlap elérhető a www.vnykosz.eoldal.hu címen.

Horváth Lászlónak, a Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetsége elnökének

E-mail címe: vnykosz@citromail.hu
 
 

A közelgő húsvét alkalmából a nyugdíjasklubok vezetőségének és minden tagjának, valamint családjuknak és unokáiknak kívánunk Kellemes Húsvéti Ünnepeket, sok szeretet, megértést és tiszteletet.

 
 
Budapest, 2009. április 6.
 
 
 
 
 

                  Borsi Sándorné                                                 Horváth László

                   elnökhelyettes                                                        elnök