Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Kirándulás Székelyföldre

2010.11.28
 

Kirándulás Székelyföldre

 

A Haladás Művelődési Ház Természetjáró Klubja kirándulást szervez székelyföldi körútra és a csíksomlyói búcsúra 2011. június 9-15. között. Szeretnénk, ha velünk tartanál barátaiddal, családoddal e csodálatos környezetbe, nagy lelki élményt is nyújtó történelmi, kulturális és zarándok kirándulásra. Talán sajátos elhelyezkedésük, talán lakóik hagyományszeretete miatt a gyimesi települések méltán váltak a Kárpát-medencei magyarság keleti kapujának bástyájává. Az utóbbi években mintha új életerővel telne meg ez a vidék.

 

Indulás: 2011. június 9-én (csütörtökön) reggel 5 órakor Szombathelyről, a vasútállomás elől autóbusszal. (Útközben történő felszállás megbeszélés szerint.)

2011. június 9-én este 9-10 óra körül érkezünk a Csikszereda peremén lévő Zsögödre, a Csillag Motelbe.

2011. június 10-én (pénteken) reggeli után indulunk Gyimesfelsőlokra, Gyimesközéplokra, majd a Rákóci várhoz, Gyimesbükre és az 1000 éves határhoz. Ide érkezik a székely vonat Budapestről.

Délután a csíksomlyói kegytemplomban imádkozunk Babba Mária szobránál, mert erre 11-én nem lesz lehetőség a nagy tömeg miatt. Itt meglátogatjuk a barátok feredőjét, és borvizet vihetünk a szállásra. Mivel éjszaka a kegytemplomban imádkoznak napfelkeltéig, aki akar, vacsora után visszamehet oda (gyalog kb. 3 km).

2011. június 11-én (szombaton) reggeli után indulunk a csíksomlyói búcsúra. Javasoljuk összecsukható széket hozni, de a földre is le lehet ülni. A tömeg miatt az autóbusz a szálláson marad, gyalog megyünk a búcsúi misére. Délután városnézésre és pihenésre lesz lehetőségünk.

2011. június 12-én (vasárnap) reggeli után indulunk Gyergyószentmiklósra, itt megnézzük az örmény templomot, továbbutazva a Gyilkos tavat, majd a Békási szorost. Itt is gyalogolunk a csodálatos szurdokban lefele, az autóbusz pedig lemegy üresen, hogy majd visszahozzon bennünket a mintegy 5 km-es emelkedőn.

 2011. június 13-án (hétfőn) indulunk Tusnádfürdő és a Szent Anna tó megtekintésére. Ez az  egyetlen olyan tó, amelyben nincs élőlény. Vize esővízhez hasonlít. Aki bírja a hideg vizet, az fürödhet a tóban. Hazafele vásárlási lehetőség lesz a csíkszeredai piacon.

2011. június 14-én (kedden) reggel 6 órakor indulunk haza Magyarországra.

Hargita hegységen áthaladva Farkaslakán megtekintjük Tamási Áron író sírját,  Szejke-fürdőn Orbán Balázs sírjánál pedig megcsodálhatjuk a székely kapuk gyűjteményét. Korondon egy órányi időnk lesz vásárlásra.

Továbbutazva Kolozsváron megnézzük Mátyás király szülői házát, valamint a Mátyás király szobrot (ha látható lesz), majd a Szent Mihály templomot. Ha szerencsénk lesz, misét is  hallgatunk.

 

Árajánlat: A Csillag Motelben a szállás, a reggeli, a vacsora (5 éjszaka/6 nap), az útiköltség és az autópályadíj  összesen 60.000 Ft. Jelentkezéskor 30.000 Ft-ot kell fizetni. A második részt folyamatosan, ahogy lehet,  2011. május 15-ig kell befizetni, valamint a pontos lakcímet és személyi igazolvány vagy útlevél számát megadni, amely szükséges az utasnévsor összeállításához. Tekintettel arra, hogy a csiksomlyói búcsún mindig sokan vannak, ezért a szállást időben le kell foglalni és kifizetni.A 60.000 Ft-os ár nem tartalmazza a belépőket (összesen kb. 2.000 Ft-ot) és az utasbiztosítást (személyenként 3700 Ft/fő/hét).

 

Jelentkezés: 2010. december 30-ig a 94/521-962: 28-00/ 29-62 vasúti telefonon, vagy mobilon: 06 30 3326315 számon, Lukács Rozália (Rózsika) szervezőnél.

Utasbiztosítás kötése csoportosan történik, de egyénileg is köthető.

A kiránduláshoz szükséges: esőköpeny, meleg szabadidő ruha, kényelmes cipő.

Remélhetőleg mindenki kegyelemmel feltöltődve, feledhetetlen élménnyel tér haza!

A program az időjárás és búcsú programja függvényében változhat.