Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Háromgenerációs gyógyüdültetés Hajdúszoboszlón Szentes Bíró Ferenc cikke

2014.11.05

Háromgenerációs gyógyüdültetés Hajdúszoboszlón

A Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetsége (VNYKOSZ) megalakulása óta egyik legfontosabb feladatának tartja a szövetséghez tartozó klubok tagjainak, családtagjainak, hozzátartozóinak egészségmegőrzését. A korábbi években – többek között – Gunaras fürdőn, Gyopároson nyílt lehetőség tagjainak kedvezményes, csoportos gyógyüdülésre.

A két és háromgenerációs kiemelt országos programok sikere és a sikeres gyógyüdülések pozitív visszajelzései nyomán született meg az elhatározás: ki kell bővíteni a lehetőségek tárházát. Horváth László elnök úr és Borsi Sándorné elnökhelyettes asszony alaposan feltérképezte a lehetőségeket, majd Hajdúszoboszlón a Hotel Bungalló árajánlata, elhelyezkedése, kényelme és szolgáltatásai nyerte el legjobban tetszésüket. A fürdőváros „főutcáján” található hotelben félpanziós (svédasztalos reggeli, és menü vacsora) ellátást kapnak az érdeklődők, kényelmes, szépen berendezett 2-3 ágyas, fürdőszobás, tv-vel és hűtőszekrénnyel ellátott, erkélyes szobákban, vagy a nyaralóházakban lakhatnak. Az étkezést a hotel étterme biztosítja, összejövetelekre, táncestekre különterem is rendelkezésre áll. A gépkocsival érkezők díjmentesen, zárt udvaron parkolhatnak és a bográcsozás és szalonnasütés is biztosított, nem is beszélve a gyermekjátszótérről. A szakorvosi vizsgálatot térítésmentesen lehet a szükséges okmányokkal igénybe venni. Az országos egészségpénztár által támogatott kezeléseket – vizsgálat után – a helyben rendelő szakorvos írja ki. A gyógyító kezeléseket - Hidrógalván (rekeszes galván), Lézer, Diadinamic, Interferencia, Ultrahang, Bemer mágneses ágy, Iszappakolás, Orvosi gyógymasszás, Tangenton, Hidromasszázs a medencébe beépítve, medence fürdő - a sétány másik oldalán 20 méterre lévő hotelbe átsétálva lehet – a megegyezés szerint kijelölt időpontban – felvenni. Itt két gyógyvizes medence, élményfürdő, szauna, gőzkabin, napozóágyak, élménymedence áll a gyógyulni, pihenni vágyók rendelkezésére. A gyógyüdülést 8 nap és hét éjszakás turnusokban csoportosan lehet igénybe venni: a csoport létszámától függően további kedvezmény is lehetséges. A megállapodást a felek minden évben áttekintik, értékelik és a szükséges módosításokat – a kölcsönös előnyök figyelembevételével – átvezetik azon.

Az együttműködési megállapodást 2014. október 16-án a Hotel Bungalló emeleti rendezvénytermében  Horváth László a VNYKOSZ elnöke és Giczi Gellért, éttermi mester, üzletvezető látta el ünnepélyes keretek között kézjegyével. Mindketten azt hangsúlyozták: olyan hosszú távú kapcsolat létrejöttében reménykednek, amely erősíti a háromgenerációs – unoka-szülő-nagyszülő- országos programot, jótékonyan hat majd a családok összetartozására, javítja a résztvevők egészségét, elősegíti pihenésüket, kikapcsolódásukat.

A kb. 4000 Ft/fő/éj költségű kedvezményes, csoportos gyógyüdülésre a Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének (www.vnykosz.hu)  helyi klubjaiban lehet jelentkezni, további információval Borsi Sándorné elnökhelyettes, az Üdülési Munkabizottság vezetője szolgál.

 

Szentes Bíró Ferenc,

VNYKOSZ, Munkabizottsági tag

Szeged